donderdag 17 juli 2025

Churro's (Mexico)

CHURRO’S

zout
350 gram bloem
1 zakje bakpoeder
4 eidooiers
2 limoenen
2 deciliter zonnebloemolie om te frituren
suiker naar smaak


Breng 1 liter water met 1½ theelepel zout aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg in één keer bloem en bakpoeder toe. Roer het mengsel met een houten lepel stevig door tot een deeg. Zet de pan terug op een laag vuur en roer het deeg door tot het soepel is.
Neem de pan van het vuur en roer een voor een de eidooiers erdoor tot het deeg het ei helemaal heeft opgenomen. Zet het deeg 30 minuten in de koelkast.
Boen de limoenen schoon en halveer ze. Verhit de olie met de limoenen in een steelpan. Doe het deeg over in een spuitzak met gekartelde rand. Druk steeds slierten deeg van ca. 10 cm in de pan. Bak de churro’s goudbruin, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Strooi wat suiker op een bord, rol de churro’s erdoor en serveer ze meteen.

6 personen

voedingswaarde : 294 kcal p.p.
bereidings- / wacht- / afwerkingstijd : 30 / 30 / 1 minuten

land : Mexico
gerechtsoort : nagerecht

bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman

Geen opmerkingen: