PIE DE NUECES (PECANNOTENTAART)
4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 eieren
2 eetlepels bloem
125 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels kaneelpoeder
½ eetlepel kruidnagelpoeder
2 zakjes vanillesuiker
125 milliliter crème fraîche
80 gram ongezouten pecannoten
Oven voorverwarmen op 225°C. Op met bloem bestoven aanrecht plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 25 centimeter doorsnede. Lage taartvorm (doorsnede 22 centimeter, ingevet) bekleden met deeg. Overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Bodem bedekken met cirkel van bakpapier. Steunvulling (gedroogde peulvruchten) erin strooien. Taartbodem in midden van oven in 15 minuten lichtbruin bakken. Intussen in kom eieren loskloppen met bloem, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel en vanillesuiker. Crème fraîche erdoor roeren. Taartvorm uit oven nemen en steunvulling en bakpapier verwijderen. Oventemperatuur terugschakelen op 200°C. Pecannoten over taartbodem verdelen. Eimengsel in vorm schenken. In midden van oven taart in 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
6 - 8 stukken
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 25 / 30 minuten
gebied : Chiapas en Yucatán, Mexico
gerechtsoort : nagerecht
bron : Mexico : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Mexico / Rianne Buis, Mirjam Bakker, Clara ten Houte de Lange
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten