donderdag 17 juli 2025

Gevuld koolblad met rijst en quorn

GEVULD KOOLBLAD MET RIJST EN QUORN

Dit gerecht ziet er spectaculair uit maar is heel eenvoudig te maken. De zilvervliesrijst kunt u vervangen door Tarly.

250 gram zilvervliesrijst of Tarly
1 groene kool (1 - 2 kilogram)
2 eetlepels olie
1 ui, in dunne boogjes
1 rode peper, zaadlijst verwijderd, in dunne reepjes
200 gram Quorn Nasi/Bami-blokjes
125 gram taugé
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel limoensap
zout
peper
4 eetlepels zoete chilisaus


Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 8 mooie koolbladeren van de kool en blancheer ze ± 1 minuut in kokend water. Snij ± 500 gram van de kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui in ± 1 minuut goudbruin. Voeg de reepjes kool en rode peper toe en bak dit ± 3 minuten. Voeg de quorn toe en bak dit al omscheppend ± 2 minuten. Voeg de taugé toe en bak ± 1 minuut mee. Schep de gekookte rijst, ketjap en het limoensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de koolbladeren over 4 borden. Vul elk koolblad voor de helft met het rijstmengsel, vouw het dubbel en zet het eventueel vast met een cocktailprikker. Serveer met zoete chilisaus.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair Slank & Snel januari 2004

Geen opmerkingen: