GEVULD KOOLBLAD MET RIJST EN QUORN
Dit gerecht ziet er spectaculair uit maar is heel eenvoudig te maken. De zilvervliesrijst kunt u vervangen door Tarly.
250 gram zilvervliesrijst of Tarly
1 groene kool (1 - 2 kilogram)
2 eetlepels olie
1 ui, in dunne boogjes
1 rode peper, zaadlijst verwijderd, in dunne reepjes
200 gram Quorn Nasi/Bami-blokjes
125 gram taugé
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel limoensap
zout
peper
4 eetlepels zoete chilisaus
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 8 mooie koolbladeren van de kool en blancheer ze ± 1 minuut in kokend water. Snij ± 500 gram van de kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui in ± 1 minuut goudbruin. Voeg de reepjes kool en rode peper toe en bak dit ± 3 minuten. Voeg de quorn toe en bak dit al omscheppend ± 2 minuten. Voeg de taugé toe en bak ± 1 minuut mee. Schep de gekookte rijst, ketjap en het limoensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de koolbladeren over 4 borden. Vul elk koolblad voor de helft met het rijstmengsel, vouw het dubbel en zet het eventueel vast met een cocktailprikker. Serveer met zoete chilisaus.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair Slank & Snel januari 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten