MANGOPUDDING
450 gram suiker
1 theelepel gemalen kaneel
200 gram witte amandelen
3 rijpe mango’s
1½ liter volle melk
1 kaneelstokje
4 eidooiers
Meng in een kommetje 1½ eetlepel suiker met de kaneel. Hak 50 gram amandelen grof en meng ze erdoor.
Maal de rest van de amandelen in de keukenmachine fijn. Schil de mango’s, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine.
Breng de melk met het kaneelstokje langzaam aan de kook in een pan met een dikke bodem. Neem de pan van het vuur en laat de melk afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de rest van de suiker erdoor en zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel op laag vuur inkoken tot het iets bindt. Verwijder het kaneelstokje. Klop de eidooiers los met wat hete melk. Voeg het mengsel dan aan de melk toe; blijf roeren tot de massa de dikte van custard heeft of aan de achterkant van een houten lepel blijft hangen.
Neem de pan van het vuur en roer de gemalen amandelen en mangopuree door de melk. Doe alles over in een schaal en zet deze minstens 3 uur in de koelkast.
Neem de schaal uit de koelkast. Bestrooi de pudding met het mengsel van amandelen, suiker en kaneel.
6 - 8 personen
voedingswaarde : 768 kcal p.p.
bereidings- / wacht- / afwerkingstijd : 45 / 180 / 1 minuten
land : Mexico
gerechtsoort : nagerecht
bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman
donderdag 17 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten