KNAPPERIGE GEFRITUURDE KOOLBLADEREN
Dit ‘zeewier’ kan je bij allerlei recepten als garnering gebruiken, bijvoorbeeld bij Gefrituurde noedels met portobello’s of Gesmoorde eend op zeewier en rijstnoedels. Maak zoveel je nodig hebt – de reepjes blijven niet langer dan een half uur goed.
plantaardige olie, voor frituren
2 – 3 koolbladeren (de buitenste zijn het best), fijn gescheurd en drooggedept
Verhit de olie in een wok of frituurpan op 180°C en leg de gescheurde kool erin. Roerbak deze 2 minuten, schep hem er dan uit met de visschep en laat hem uitlekken op keukenpapier. Je kunt dit frituren ruim van tevoren doen. Voor goed krokante kool moet hij nog eens worden gefrituurd.
Verhit vlak voor het opdienen de olie opnieuw en frituur de kool 1 minuut. Laten uitlekken en direct gebruiken als garnering. Hij wordt krokant bij het afkoelen.
4 personen
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten