RODE CURRYPASTA
Voor de beste currypasta’s moet je de koriander- en karwijzaadjes eerst roosteren in een droge pan voor je ze met de andere ingrediënten mengt. Doe dit in een koekenpan of wok, in 3 minuten op halfhoog vuur, constant roerend. Laat ze niet aanbranden, want dat geeft een bittere smaak.
5 – 10 grote rode chilipepers, zonder zaadlijsten en kleingehakt
1 rode paprika, zonder zaadlijsten en kleingesneden (desgewenst)
8 sjalotten, gesnipperd
8 tenen knoflook, fijngehakt
1 stengel citroengras (alleen binnenste gedeelte), kleingehakt
stukje galanga van 1 centimeter, geschild en kleingehakt
3 citroenblaadjes, gescheurd (desgewenst)
3 eetlepels geroosterde korianderzaadjes, geplet
3 eetlepels geroosterd karwijzaad, geplet
3 eetlepels tamarindewater, of limoen- of citroensap
3 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel zout
1 theelepel bruine suiker
Doe alle ingrediënten in de blender met 115 milliliter koud water en pureer het geheel tot een gladde massa. Giet het mengsel in een steelpan. Breng het aan de kook, temper het vuur en laat het 40 minuten zachtjes koken.
Laat de pasta afkoelen en bewaar hem tot gebruik in een goed afsluitbare pot in de koelkast, maximaal 10 dagen. Je kunt de pasta ook invriezen in een ijsblokjesvorm (2 eetlepels per vakje). Bewaar de blokjes tot gebruik in een diepvrieszak, maximaal 3 maanden.
Voor 600 milliliter.
gerechtsoort : specerijenmengsel
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
vrijdag 18 oktober 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten