BLOZENDE TOMATEN
Dit is de grappige naam die delicatessenverkopers hebben bedacht voor in de oven geroosterde tomaten. Hun prijs is soms allerminst grappig, dus je kunt ze beter zelf maken als je er de tijd voor hebt. Als je tomaten met een dik, stevig vel gebruikt, moet je e eerst ontvellen. Laat het vel anders zitten.
1 kilogram tomaten, desgewenst ontveld en gehalveerd (of in kwarten, als ze groot zijn)
4 eetlepels gehakte bladpeterselie
1 eetlepel gehakte dille (desgewenst)
1 eetlepel gehakte oregano
2 – 4 tenen knoflook, uitgeperst
1 – 2 theelepels suiker
1 – 2 theelepels zeezout
½ theelepel cayennepeper of vers gemalen zwarte peper
3 – 4 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 120°C. Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar, behalve de tomaten. Proef en breng op smaak. Leg de tomatenhelften of -kwarten in een enkele laag in een grote ovenschaal (of -schalen). Schep de olie en het kruidenmengsel eroverheen, dek losjes af met aluminiumfolie en bak ze 1 ½ - 2 uur in de oven tot ze zacht en licht geblakerd zijn. Laat ze afkoelen en bewaar ze in goed afsluitbare potten. De tomaten blijven in hun pot in de koelkast een week goed.
Voor 1 kilogram.
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten