maandag 24 juli 2023

Tomaten-linzensoep van Marieke

TOMATEN-LINZENSOEP VAN MARIEKE

2 uien
2 tenen knoflook
3 eetlepels melde olijfolie
3 stengels bleekselderij
200 gram winterpeen
3 eetlepels ras el hanout
½ theelepel zout
2 eetlepels tomatenpuree
4 tomaten
200 gram linzen (uit blik)
200 gram kikkererwten (uit blik)
15 gram koriander
15 gram platte peterselie


Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de peen in blokjes van een ½ centimeter. Voeg de bleekselderij en peen toe en bak 3 minuten mee. Voeg de pas el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 minuten. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Voeg 1 liter water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 25 minuten zachtjes doorkoken. Doe ondertussen de linzen en kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg toe. Verwarm de soep nog 2 minuten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander en peterselie fijn en de citroen in parten. Bestrooi de soep royaal met de fijngesneden kruiden. Lekker met een partje citroen.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : AllerHande 2 januari - 26 februari 2023

Geen opmerkingen: