HARTIGE RIJSTSOEP MET PAKSOI EN KROKANTE KNOFLOOK
200 gram (pandan)rijst
1¼ liter groentebouillon
3 centimeter verse gember, geschild en in dunne reepjes
6 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 eetlepels (rijst)azijn
6 eetlepels zonnebloemolie
1 paksoi, in grove stukken
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
2 lente-uitjes, in dunne ringen
2 eetlepels geroosterde pinda’s, grof gehakt
Was de rijst 3 keer met koud water. Giet het overtollige water af. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt 20 minuten op middelhoge stand.
Roer vervolgens de rijst 5 minuten door met een garde, tot de rijst uit elkaar valt in kleine stukjes en de soep dikker wordt. Voeg dan de gember, 1 teentje knoflook en de rijstazijn toe en roer goed door.
Verhit 4 eetlepels olie op een lage stand en bak hierin de rest van de knoflook in 5 minuten lichtbruin en krokant. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de paksoi 2 minuten. Giet de sojasaus en sesamolie erbij en roerbak 3 minuten verder.
Schep de rijstsoep in kommen en verdeel de paksoi erover. Garneer met de krokante knoflook, bosui en pinda’s
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Boodschappen maart 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten