BASISRECEPT PIZZADEEG
2 theelepels gedroogde gist
450 gram bloem voor brood (tipo ‘00’) + extra om mee te bestuiven
1 eetlepel extra vergine olijfolie
Meng de gist met 350 milliliter lauwwarm water in een kom en laat het mengsel 5 minuten rusten tot het gaat schuimen.
Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk het gistmengsel erbij en roer erdoor. Voeg ½ eetlepel zout toe en kneed dit er vlug door. Breng het deeg over op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het in 3 – 5 minuten tot een glad en zacht deeg. Voeg daarbij zo nodig nog wat bloem toe, maar niet te veel, het blijft een beetje plakkerig.
Vorm een bal van het deeg en leg in een grote kom. Sprenkel een beetje olie over het deeg en laat afgedekt met een vochtige theedoek erover op een warme plek in 1½ – 2 uur rijzen tot het deeg in volume 3 keer is toegenomen.
6 - 8 personen
voedingswaarde : 233 kcal p.p.
bereidings- / rijstijd : 15 minuten / 2 uur
gerechtsoort : basisrecept
bron : Delicious. augustus 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten