KOREAANSE NOEDELS MET GROENTE
100 gram spinazie, panklaar
2 eetlepels sesamolie
200 gram mihoen
3 eetlepels sojasaus
4 eetlepels zonnebloemolie
1 wortel, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 ui, in dunne halve ringen
6 shiitakes, in dunne reepjes
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels suiker
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
Blancheer de spinazie 30 seconden. Spoel af onder koud water, knijp het overtollige water eruit en snijd vervolgens fijn. Voeg 2 theelepels sesamolie toe en meng goed.
Bereid de mihoen en snijd in stukken van 10 centimeter. Meng in een kom met 2 theelepels sesamolie en 2 theelepels sojasaus. Voeg de spinazie toe en meng erdoor.
Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de wortel 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak nog een halve minuut. Schep de groenten uit de olie en voeg toe aan de noedels.
Voeg de ui en shiitakes toe aan het bakvet en roerbak 2 minuten. Voeg toe aan de noedels. Meng de overige sojasaus, met de overige sesamolie, knoflook en suiker. Giet bij de noedels en meng goed. Bestrooi met het sesamzaad.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Korea
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Boodschappen maart 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten