maandag 17 juli 2023

Indiase schaapscurry (Maleisië)

INDIASE SCHAAPSCURRY

Onder zowel de Indiërs als de Maleiers is schapenvlees erg populair. Deze curry is typisch Zuid-Indiaas; de aardappels voegen een aangenaam contrast in textuur en smaak toe.

500 gram lamsfilet of schapenvlees, in blokjes
5 kopjes water
4 eetlepels peperpoeder
1 theelepel kurkuma
4 aardappels, geschild en in blokjes
½ kopje olie
25 sjalotjes, gesneden
1 centimeter gember, gesneden
7 teentjes knoflook, gesneden
2 takjes curryblaadjes
2 theelepels zout
2 theelepels suiker


Breng vlees, water, peper- en kurkumapoeder aan de kook en sudder 25 minuten. Voeg de aardappels toe en laat deze koken tot ze gaar zijn en het kookvocht met de helft is verminderd.
Verhit de olie in een aparte steelpan en bak de sjalotjes, gember en knoflook goudbruin. Laten uitlekken en met de curryblaadjes aan het vlees toevoegen. Koken tot de saus dikker wordt. Voeg zout en suiker naar smaak toe.

4 - 6 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni

Geen opmerkingen: