ROTI JALA (INDIASE PANNENKOEKJES)
Deze heerlijke ‘opengewerkte’ pannenkoekjes zijn een heerlijk bijgerecht voor elk gerecht met veel jus. Ze zijn met name populair gedurende de ramadan, de vastenmaand van de moslims.
500 gram bloem
2 kopjes verse melk
2 eieren
1 theelepel zout
½ theelepel kurkuma
1 eetlepel olie
1 eetlepel boter van buffelmelk of gewone boter
Zeef de bloem in een grote schaal. Klop de melk en eieren en meng met de bloem, zout en kurkuma. Roer tot het beslag glad is. Haal het beslag door een zeef, voeg olie toe en zet apart.
Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt de boter van buffelmelk. Schenk een beslaglepel beslag in een speciale Roti Jala-trechter en draai de trechter snel boven de pan rond om het doorzichtige effect te krijgen. Wanneer de pannenkoek klaar is, uit de pan halen en in een driehoek vouwen. Herhalen tot het beslag op is.
Tip: De Roti Jala-trechter is een kopje met vier tuitjes; een beslagspuitzak met een redelijk breed gat voldoet prima.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
maandag 17 juli 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten