NASI KEMULI (NONYA BRUILOFTSRIJST)
Nasi Kemuli is een must op Nonya-bruiloften. Het is eenvoudig te bereiden en goed van smaak.
1 kopje korianderzaadjes
5 centimeter kaneel
2 hele steranijs
2 kruidnagels
1 kardemompeul
4 kopjes water
1 eetlepel boter of boter van buffelmelk
1½ kopje langkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel zout
2 eetlepels rozijnen
KRUIDENPASTA
3 sjalotjes
1 centimeter gember
2 teentjes knoflook
Meng alle hele kruiden met het water. Zonder deksel laten sudderen tot 2 kopjes kookvocht overblijven.
Stamp of maal de kruidenpasta-ingrediënten en bak het geheel vervolgens zachtjes in de boter. Haal van het vuur en voeg rijst, sojasaus en zout toe. Goed mengen en 2 kopjes van het kookvocht met e hele kruiden toevoegen. Goed roeren, deksel op de pan en laten koken tot de rijst gaar is. Vlak voor het opdienen de rozijnen toevoegen.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
maandag 17 juli 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten