maandag 24 juli 2023

Crostini con Crema di Olive e Pomodorini al Forno (Italië)

CROSTINI CON CREMA DI OLIVE VERDI E POMODORINI AL FORNO (CROSTINI MET GROENE OLIJVENTAPENADE EN GEPOFTE TOMAATJES)

1 ciabattabrood, in sneetjes
olijfolie extra vergine
200 gram kerstomaatjes, gehalveerd

OLIJVENTAPENADE
1 bosje peterselie
rasp van 1 citroen
100 gram groene olijven, zonder pit
1 eetlepel oregano of tijm
2 teentjes knoflook
4 eetlepels kappertjes
6 – 8 eetlepels olijfolie


Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de ciabattasneetjes met olijfolie, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet 8 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn. Haal het brood uit de oven.
Schakel de oven terug naar 180°C. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi ze met zout en peper. Zet ze in het midden van de oven en pof ze 15 minuten tot ze een beetje rimpelig zijn. Laat afkoelen.
Leg wat peterselieblaadjes voor garnering apart. Pureer de rest van de ingrediënten voor de olijventapenade glad in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg eventueel extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de tapenade over de ciabattasneetjes. Garneer met de gepofte tomaatjes en peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht of bijgerecht

bron : Boodschappen augustus 2023

Geen opmerkingen: