HUGO’S KOMKOMMERSALADE
2 komkommers
½ eetlepel zout
2 tenen knoflook
3 bosuitjes
2 eetlepels gochujang (Koreaanse peperpasta)
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel suiker
1½ eetlepel zwart sesamzaad
Snijd de komkommers in grove, ongelijke stukken van 2 – 3 centimeter. Leg in een vergiet en bestrooi met het zout. Schep om en laat 20 minuten staan.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de knoflook met de bosui, gochujang, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en 1 eetlepel sesamzaad.
Knijp het vocht uit de komkommers en spoel onder koud stromend water, laat uitlekken in het vergiet en dep goed droog met een schone theedoek. Meng de dressing erdoor en bestrooi met e rest van het sesamzaad. Serveer direct of laat lekker lang staan, zodat de smaken goed intrekken.
Lekker bij noedels, rijst en kip of bij barbecuegerechten.
4 personen
voedingswaarde : 110 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande 26 juni – 27 augustus 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten