AARDAPPELSALADE MET KAPPERTJES, KERSTOMATEN EN CITROEN-BASILICUMDRESSING
500 gram vastkokende kleine aardappels of krieltjes met schil
1 rode ui, fijngesnipperd
500 gram kerstomaatjes, gehalveerd
175 gram (appel)kappertjes
100 gram zwarte olijven, zonder pit
1 citroen
4 eetlepels olijfolie extra vergine
10 basilicumblaadjes
3 takjes oregano
zeezout
Kook de aardappels met schil in 15 – 18 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze doormidden.
Doe de aardappels, ui en tomaatjes in een schaal. Voeg de kappertjes en de zwarte olijven toe. Rasp de schil van de citroen. Knijp de helft van de citroen uit over de salade en sprenkel er de olijfolie over. Schep de salade door elkaar.
Scheur de blaadjes basilicum en strooi ze met de oreganoblaadjes over de salade. Maal er wat zeezout en peper over.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : bij- of lunchgerecht
bron : Boodschappen augustus 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten