maandag 24 juli 2023

Hete bliksem met geroosterde pastinaak

HETE BLIKSEM MET GEROOSTERDE PASTINAAK

400 gram pastinaken
5 middelgrote uien (500 gram)
1 eetlepel mild paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
800 gram kruimige aardappelen
3 elstarappels
80 gram rozijnen


Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de pastinaken en snijd de helft in lange frieten van 1 centimeter dik. Halveer 2 uien en snijd de helften in parten van een ½ centimeter dik. Verdeel de pastinaakfrieten en uiparten over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met het paprikapoeder, olie en peper. Rooster in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudgeel.
Snijd ondertussen de rest van de pastinaken in gelijke stukken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snipper de rest van de uien grof. Schil 2 appels en snijd in blokjes van 1 centimeter.
Doe de pastinaak, aardappel, ui en appel in een pan en giet er zoveel kokend water bij dat alles net onderstaat. Voeg eventueel zout toe, breng weer aan de kook en kook in 15 minuten gaar.
Boen ondertussen de laatste appel schoon en snijd met schil in blokjes van een ½ centimeter.
Giet de groenten met aardappel en appel af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg dit kookvocht weer toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de appelblokjes en rozijnen erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde pastinaak en ui erover.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : AllerHande 2 januari - 26 februari 2023

Geen opmerkingen: