KORIANDERSALADE
Deze salade, doe z’n oorsprong vindt in de Zuid-Chinese provincie Hunan, is ultiem fris, want: koriander, maar ook door de rijstazijn en sambal oelek. Het ideale bijgerecht bij een vettige kom noedels of als het buiten warm is.
1 grote bos koriander
1 teen knoflook, gepeld
1 eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sambal oelek
zout naar smaak
Hak de koriander inclusief de steeltjes grof, in stukken van 1 centimeter. Doe in een kom en rasp hier de knoflook boven. Meng met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en sambal oelek. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout.
2 personen
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Hunan, China
gerechtsoort : salade
bron : Emma’s amazing Asia : Vega / Emma de Thouars
zondag 6 augustus 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten