zondag 6 augustus 2023

Koriandersalade (Hunan, China)

KORIANDERSALADE

Deze salade, doe z’n oorsprong vindt in de Zuid-Chinese provincie Hunan, is ultiem fris, want: koriander, maar ook door de rijstazijn en sambal oelek. Het ideale bijgerecht bij een vettige kom noedels of als het buiten warm is.

1 grote bos koriander
1 teen knoflook, gepeld
1 eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sambal oelek
zout naar smaak


Hak de koriander inclusief de steeltjes grof, in stukken van 1 centimeter. Doe in een kom en rasp hier de knoflook boven. Meng met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en sambal oelek. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout.

2 personen

bereidingstijd : 5 minuten

gebied : Hunan, China
gerechtsoort : salade

bron : Emma’s amazing Asia : Vega / Emma de Thouars

Geen opmerkingen: