ZELFGEMAAKTE DUMPLINGVELLEN
300 gram tarwebloem
een snuf zout
150 milliliter water
Meng 300 gram tarwebloem met een snuf zout en 150 milliliter water en kneed het in een standmixer of met de hand in 8 tot 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bol van het deeg en laat afgedekt 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 30 gelijke stukken en rol er balletjes van. Je kunt dit het beste doen door een lange rol van het deeg te maken en die in stukken te snijden.
Bestuif je werkblad met bloem en rol hierop elk balletje uit tot rondjes met een doorsnee van 10 centimeter. Rol de randen iets dunner uit en laat het midden iets dikker.
4 personen
gebied : Azië
gerechtsoort : basisgerecht
bron : Emma’s amazing Asia : Vega / Emma de Thouars
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten