DE PERFECTE BROCCOLI
1 grote stronk broccoli
1 theelepel sesamolie
½ theelepel Maldon-zout
Breng een grote pan ruim gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Check wel goed wat de staat van de stronk is. Soms moet je het kontje er even af snijden of de buitenste laag verwijderen met een dunschiller, om harde stukjes te verwijderen.
Doe de stronk in het water en kook 1 minuut. Voeg de roosjes toe en kook 2 minuten. Giet af en laat 1 minuut in het vergiet liggen om uit te lekken. Je wilt geen waterige broccoli. Meng met de sesamolie en het zout.
2 - 3 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Emma’s amazing Asia : Vega / Emma de Thouars
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten