PENNY PICKLE’S PECKHAMSALADE
Ben je op pad gegaan om gratis salade-ingrediënten te plukken? Dit kun je ermee doen…
150 gram wild bladgroen
3 – 4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 – 2 tenen knoflook, geperst
zeezout
peper
Je moet zelf geplukte wilde bladeren heel goed wassen. Dompel alle slabladeren in een kom koud water en laat ze minstens 10 minuten weken. Haal ze dan uit het water en laat ze uitlekken in een vergiet. De hele vieze soorten die rechtstreeks uit het weiland van de boer komen zijn vast veel gezonder, maar je moet ze vrijwel zeker goed wassen in twee kommen met water. Je weet dat alles schoon is als er geen zand meer onder in de kom ligt. Wilde bladeren hebben extra hulp nodig. Voeg het liefst wat zout toe aan het water waarin je ze wast (de meeste beestjes in de sla houden niet van zout).
Terwijl het groen liggen te weken en uit te lekken, klop je de resterende ingrediënten door elkaar. Dressings met knoflook worden lekkerder als ze een tijdje kunnen staan. Wilde ingrediënten hebben veel smaak, dus kun je beter geen sterk smakende dressings gebruiken. Ze zijn ook vaak bitter en gronderig van smaak, dus heb je een goede zoete azijn nodig.
Doe eerst de dressing in een niet-metalen kom en voeg daarna de bladeren toe. Meng alles met je handen door elkaar.
4 personen
gebied : Peckham, Southwark, Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : salade
bron : Salmagundi : Inspirerende en originele salades uit het Midden-Oosten en verder / Sally Butcher
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten