KNOFLOOK GEKONFIJT IN CHILI-OLIE
1 bol knoflook
300 milliliter chili-olie
1 theelepel szechuanpeper
Pel alle tenen knoflook en doe samen met de chili-olie en szechuanpeper in een steelpannetje. De knoflook moet helemaal onderstaan.
Verwarm de olie tot hij zachtjes begint te pruttelen. Zet het vuur laag en gaar de knoflook 45 minuten heel zachtjes. Blijf er bij staan, want het is belangrijk dat de olie niet te heet wordt, maar op het laagste vuur heb je kans dat er helemaal niets gebeurt.
Zet het vuur uit en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Doe over in een pot met deksel en bewaar in de koelkast. Dat kan in ieder geval een paar weken tot een paar maanden.
8 personen
bereidingstijd : 50 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Emma’s amazing Asia : Vega / Emma de Thouars
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten