maandag 26 december 2022

Vegan caesarsalade met misodressing

VEGAN CAESARSALADE MET MISODRESSING

150 gram gesneden shiitake
6 eetlepels milde olijfolie
½ theelepel zoete gerookte-paprikapoeder
½ ciabatta (afbakbrood)
2 kropjes babyromaine
1 citroen, schoongeboend
1 kleine teen knoflook
150 gram plantaardig alternatief voor kwark soja ongezoet
20 gram misopasta
5 gram dille


Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de shiitake met 2 eetlepels olie en de paprikapoeder en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de shiitake 20 minuten in het midden van de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Scheur ondertussen de ciabatta in grove stukken van 2 centimeter. Leg op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie en breng op smaak met peper. Bak de croutons boven in de oven in 15 minuten lichtbruin en krokant.
Snijd ondertussen de romaine in kwarten en bestrijk met 1 eetlepel olie. Verwarm een grillpan op hoog vuur zonder olie of boter en gril de sla 3 minuten. Keer halverwege. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de knoflook boven een kom en meng met het citroenrasp, het plantaardige alternatief voor kwark, de miso en 1 eetlepel olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Verdeel een laagje misodressing over de borden. Verdeel de gegilde romaine over de dressing en bestrooi met de shiitake, de helft van de croutons en plukjes dille. Serveer de rest van de croutons erbij.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : AllerHande december 2022

Geen opmerkingen: