POMPOENPUREE MET HARISSAYOGHURT
750 gram (fles)pompoen, geschild en in blokjes
3 teentjes knoflook
100 milliliter slagroom
3 eetlepels boter
2 uien, in halve ringen
2 theelepels venkelzaad
1 eetlepel harissa of 1 theelepel sambal, naar smaak
5 eetlepels Griekse yoghurt
Stoom de pompoen met de knoflook in 15 minuten gaar. Giet de room erbij en pureer glad.
Verhit de boter en bak hierin de uien met het venkelzaad goudbruin. Roer de harissa naar smaak door de yoghurt.
Schep de pompoenpuree in een pannetje of diepe schaal. Giet de harissayoghurt als een swirl in het midden. Garneer met de gebakken uien, bruine boter en het venkelzaad.
Serveer met extra harissa naar smaak.
4 personen
voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Boodschappen december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten