SINAASAPPELSAUS MET PAPRIKA EN AMANDELEN
1 sjalotje
½ gele paprika
3 perssinaasappels
½ eetlepel boter of margarine
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 eetlepel Amaretto (amandellikeur)
zout
peper
Sjalotje pellen en in ringen snijden. Paprika wassen. Zaadlijst verwijderen. ¾ Deel van paprika in stukjes snijden. Rest in smalle reepjes snijden. Sinaasappels uitpersen (3 deciliter sap). In pan boter verhitten. Sjalot en paprika 3 minuten bakken. Sinaasappelsap erdoor roeren. Aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken. Crème fraîche erdoor roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In droge koekenpan geschaafde amandelen lichtbruin roosteren.
Op laag vuur saus verwarmen. Amandellikeur erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in sauskom. Garneren met reepjes paprika en geschaafde amandelen.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten
gerechtsoort : saus
bron : Tip Kerst 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten