MINIBLOEMKOOL MET HAZELNOOT EN TIJM
4 minibloemkolen
30 gram hazelnoten
2 takjes tijm
2 eetlepels milde olijfolie
½ eetlepel vloeibare honing
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de minibloemkolen met blad en al in de lengte. Verdeel de helften over een bakplaat van 38 x 24 centimeter.
Hak de hazelnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng ¾ van de tijmblaadjes met de olie, honing, peper en eventueel zout en besprenkel de minibloemkolen ermee. Schep om en bestrooi met de hazelnoten. Rooster 15 – 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de bloemkolen) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Neem uit de oven. Bestrooi de minibloemkolen met de rest van de tijm.
Lekker met 50 gram verkruimelde feta.
4 personen
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande december 2022
maandag 26 december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten