KAASPLANKTAART MET ABRIKOOS EN WALNOTEN
100 gram gewelde gedroogde abrikozen
2 takjes rozemarijn
30 gram ongebrande ongezouten walnoten
15 gram roomboter
1½ eetlepel honing
250 gram camembert
150 gram Clémont Rouge (roodkorstkaas)
200 gram vijgenbrood met amandelen
Houd 5 abrikozen heel en snijd de rest in kwarten. Ris de naaldjes van de helft van 1 takje rozemarijn. Verdeel de rest van het takje in 3 stukjes, het andere takje in 6 stukjes en houd ze apart. Snijd de walnoten doormidden.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen (ook de hele) en de walnoten samen met de rozemarijnnaaldjes op middelhoog vuur in 4 minuten lichtbruin. Schep regelmatig om. Voeg 1 eetlepel honing toe, meng en verdeel over een bord om af te laten koelen tot kamertemperatuur.
Haal de kazen uit de koelkast. Snijd de nog koude camembert overlangs in 2 lagen. Snijd het vijgenbrood overlangs in 2 schijven. Leg de roodkorstkaas op 1 schijf vijgenbrood en snijd het vijgenbrood rondom met een mesje op dezelfde maat als de kaas.
Leg de grote schijf vijgenbrood op een bord. Leg de onderkant van de camembert erop en beleg met de helft van de abrikozen- en walnotenstukjes. Dek af met de bovenkant van de camembert, leg daarop de kleine schijf vijgenbrood en daarop de roodkorstkaas.
Leg de 5 hele abrikozen op de bovenkant van de kaastaart. Verdeel de rest van de abrikozen en walnoten over en rondom de kaastaart. Steek de stukjes rozemarijn op verschillende plekken tussen de lagen en besprenkel de kaasplanktaart met de rest van de honing.
8 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : kaasgang
bron : AllerHande december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten