POMPOEN-AARDAPPELPUREE
800 gram flespompoen, in stukjes
2 tenen knoflook
1 eetlepel milde olijfolie
600 gram iets kruimige aardappelen
100 milliliter volle melk
7½ gram peterselie
80 gram roomboter
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie extra vierge
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de pompoenstukjes samen met de ongepelde knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de milde olijfolie en rooster de pompoen 25 minuten in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 minuten gaar.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan tot hij warm is, maar niet kookt. Snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn. Voeg de melk en 30 gram boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Haal de pompoen uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit. Doe de pompoen samen met de knoflook en de rest van de boter in de hoge beker van een staafmixer en pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de aardappel- en pompoenpuree naast elkaar over een lage schaal en maak een mooie ‘swirl’ tussen de 2 soorten. Bestrooi met de peterselie, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper.
4 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten