maandag 26 december 2022

Romige pastinaak-preisoep met amandel

ROMIGE PASTINAAK-PREISOEP MET AMANDEL

2 eetlepels boter
1 prei, in dunne ringen
750 milliliter groentebouillon
1 eetlepel (truffel)olie
2 eetlepels wijnazijn
500 gram pastinaak, geschrapt en in stukjes
400 milliliter room
4 eetlepels (gerookte) amandelen, grof gehakt
4 takjes basilicum of kervel


Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de prei in 5 minuten zacht en lichtbruin. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de (truffel)olie, azijn en pastinaak toe. Kook tot de pastinaak helemaal gaar is. Giet de room erbij en pureer tot een gladde soep.
Schep de soep in kommen en garneer met de rest van de room, amandelen en basilicum.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voor- of tussengerecht

bron : Boodschappen december 2022

Geen opmerkingen: