CRANBERRYSAUS MET ROZIJNEN
150 gram cranberries
1 sjalotje
25 gram boter of margarine
1 deciliter rode bessensap
1 eetlepel mosterd
100 gram rozijnen
6 eetlepels rozenbotteljam
suiker
zout
peper
In zeef cranberries wassen en uitzoeken. Sjalotje pellen en snipperen. In pan boter verhitten en sjalotje 2 minuten fruiten. Toevoegen: cranberries, rode bessensap en mosterd. 10 Minuten zachtjes laten koken. Rozijnen en rozenbotteljam toevoegen en 5 minuten zachtjes meekoken. Saus op smaak brengen met suiker, zout en peper. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Saus opnieuw zachtjes verwarmen.
Deze saus smaakt lekker bij varkensrollade en wildzwijnrollade.
4 personen
voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : saus
bron : AllerHande december 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten