maandag 26 december 2022

Cranberrysaus met rozijnen

CRANBERRYSAUS MET ROZIJNEN

150 gram cranberries
1 sjalotje
25 gram boter of margarine
1 deciliter rode bessensap
1 eetlepel mosterd
100 gram rozijnen
6 eetlepels rozenbotteljam
suiker
zout
peper


In zeef cranberries wassen en uitzoeken. Sjalotje pellen en snipperen. In pan boter verhitten en sjalotje 2 minuten fruiten. Toevoegen: cranberries, rode bessensap en mosterd. 10 Minuten zachtjes laten koken. Rozijnen en rozenbotteljam toevoegen en 5 minuten zachtjes meekoken. Saus op smaak brengen met suiker, zout en peper. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Saus opnieuw zachtjes verwarmen.
Deze saus smaakt lekker bij varkensrollade en wildzwijnrollade.

4 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : saus

bron : AllerHande december 1990

Geen opmerkingen: