FRISEÉSALADE MET AARDBEIEN EN GEGRATINEERDE BRIE
1 rode grapefruit
1 eetlepel citroensap
4 theelepels groene kruidenmosterd
zout
peper
4½ eetlepels olie
65 gram hazelnoten
300 gram roombrie
1 krop friséesla
200 gram aardbeien
Grapefruit uitpersen. In kommetje sausje roeren van 4½ eetlepels grapefruitsap, citroensap, mosterd, zout, peper en olie. Hazelnoten grof hakken. In droge koekenpan hazelnoten in 3 minuten goudbruin roosteren. Roombrie in 18 mooie plakken van ½ centimeter dik snijden. Lange plakken halveren. Naast elkaar op platte schaal leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Frisée wassen en in vergiet goed laten uitlekken. In mooie stukken scheuren. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 6 Aardbeien in waaiertjes snijden, de rest van aardbeien halveren.
Frisée op zes bordjes leggen. Aardbeien erover verdelen. Sausje nogmaals doorroeren en erover sprenkelen. Hazelnoten erover verdelen. Schaal met brie in voorverwarmde oven van 175°C zetten en Brie in 1½ minuut iets laten smelten. Met pannenkoekmes op elk bordje met salade 3 plakjes Brie leggen met brede kanten in het midden en de punten naar buiten. Direct serveren.
Lekker met partybroodjes.
6 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande december 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten