ROMIGE KAASSAUS MET OESTERZWAMMEN
1 ui
100 gram oesterzwammen
25 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
2 theelepels majoraan
1 theelepel bouillonpoeder
¼ liter slagroom
150 gram verse roomkaas
2 eetlepels Parmezaanse kaas
zout
peper
Ui pellen en snipperen. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in dunne reepjes snijden. In pan boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oesterzwammen erdoor scheppen en 3 minuten zachtjes meebakken. Tijm, majoraan en bouillonpoeder erover strooien. Slagroom en verse roomkaas toevoegen. Al roerende verse roomkaas laten smelten. Parmezaanse kaas erdoor roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Saus opnieuw zachtjes verwarmen. Eventueel nog iets laten inkoken tot hij goed van dikte is. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Deze saus smaakt lekker bij schouderfiletrollade.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande december 1990
zondag 25 december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten