zondag 25 december 2022

Briochetoast met geitenkaasspread en linzen

BRIOCHETOAST MET GEITENKAASSPREAD EN LINZEN

150 gram briochebrood
20 gram roomboter, op kamertemperatuur
150 gram verse geitenkaas naturel 45+
70 gram Griekse yoghurt 10%
1 sjalot
5 gram dille
160 gram linzen uit blik
½ eetlepel kappertjes
1 eetlepel za’atar


Snijd 6 sneetjes van 1 centimeter dik uit de brioche. Steek met een uitsteekvorm of een glas 6 cirkels van 8 centimeter uit de sneetjes brood. Besmeer beide kanten met de boter. Bak de sneetjes in een grote koekenpan zonder olie of boter in 2 minuten op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Keer halverwege.
Doe de geitenkaas samen met de yoghurt in de hoge beker van een staafmixer en pureer tot een egale, luchtige spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper de sjalot en snijd de dille fijn (houd wat over ter garnering). Spoel de linzen af, laat goed uitlekken in een zeef en meng met de sjalot, kappertjes, fijngesneden dille en za’atar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg de briochetoast met de geitenkaasspread en verdeel de linzen erover. Garneer met wat achtergehouden dille.

6 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : AllerHande december 2022

Geen opmerkingen: