zondag 25 december 2022

Paprikatimbaaltjes met avocadomousse

PAPRIKATIMBAALTJES MET AVOCADOMOUSSE

4 rode paprika’s
2 rijpe avocado’s
2 hardgekookte eieren
3 eetlepels crème fraîche
sap van ½ citroen
3 eetlepels groene pesto uit een potje
zout
versgemalen peper
2 eetlepels (olijf)olie
1 doosje tuinkers


Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Leg de kwarten met de buitenkant naar boven op de bakplaat en schuif ze 5 minuten onder de voorverwarmde grill tot de velletjes geblakerd zijn. Stop de paprika’s in een plastic zak en laat ze 20 minuten rusten. Trek de velletjes van de paprika’s. Halveer intussen de avocado’s, wip de pitten eruit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer met de hardgekookte eieren, de crème fraîche, het citroensap, 1 eetlepel van de pesto en wat zout en peper in de foodprocessor of prak in een kom fijn met een vork. Bekleed vier met olie ingevette lage kopjes of vormpjes elk met vier paprikakwarten. Vul ze met het avocadomengsel en druk het goed aan. Vouw de eventueel overhangende paprika naar binnen. Zet de vormpjes afgedekt in de koelkast.
Neem de vormpjes een half uur voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Stort op de bordjes. Roer de resterende 2 eetlepels pesto aan met de olijfolie en schep rond de avocadomousse. Garneer met de afgeknipte tuinkers en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.

4 personen

voedingswaarde : 267 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen december 1999

Geen opmerkingen: