GEFRITUURDE CAMEMBERT MET KNOLSELDERIJ EN CRANBERRYSAUS
1 ronde camembert
3 eetlepels bloem
zout
versgemalen peper
1 ei
4 eetlepels paneermeel
200 gram cranberry’s
75 gram suiker
stukje gemberwortel van 3 centimeter
1 deciliter sinaasappelsap
1 knolselderij van 600 gram
olie om te frituren
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels honing of gembersiroop
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
Snijd de goed gekoelde camembert in vier punten. Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar. Klop het ei met een lepel water los in een tweede bord en schep het paneermeel in een derde bord. Haal de kaaspunten eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Herhaal het ei- en paneermeellaagje en leg de punten tot gebruik in de koelkast. Doe de cranberry’s met de suiker, de geraspte gemberwortel en het sinaasappelsap in een steelpan met een dikke bodem en laat koken tot de cranberry’s openspringen. Laat af en toe roerend afkoelen. Snijd de knolselderij in plakken van 1 centimeter dik, schil ze en snijd ze in reepjes van 1 centimeter breed en 5 centimeter lang. Blancheer ze 5 minuten in kokend water met wat zout, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken.
Verhit de frituurolie in een (frituur)pan. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de knolselderij een paar minuten. Schep er de honing, de sojasaus en het citroensap door en breng op smaak met wat zout en peper. Frituur de gepaneerde kaaspunten in 4 tot 5 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer voorzichtig om. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Warm de cranberrysaus door op het vuur of in de magnetron. Serveer de kaaspunten met de saus en de knolselderijfrieten.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : snack
bron : Boodschappen december 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten