GEGRATINEERDE KALKOEN MET TONIJN-KAPPERTJESSAUS
2 sneetjes witbrood, zonder korst
2 teentjes knoflook
6 takjes tijm, gerist
2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
3 eetlepels olijfolie
600 gram kalkoenfilet, in 4 gelijke delen
handje rucola
SAUS
100 gram tonijn uit blik, uitgelekt
4 ansjovisfilets uit blik
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
rasp van ¼ citroen
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
Maal voor de saus de tonijn, ansjovis, mayonaise, zure room en citroenrasp in een keukenmachine glad. Breng op smaak met peper en roer de kappertjes erdoor. Zet in de koelkast.
Verkruimel het brood fijn en meng met de knoflook, ¾ van de tijm, kaas, 1 eetlepel olijfolie en flink wat peper. Bestrooi de kalkoen rondom met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een braadpan op middelhoge stand en braad de filets aan beide kanten mooi bruin. Zet de warmtebron lager en braad in 10 minuten gaar.
Verwarm intussen de ovengrill voor. Neem het vlees uit de pan en leg in een braadslee. Bedek de filets met het broodmengsel en schuif in het midden van de oven (zet tegelijk 4 dinerborden onder in de oven om op te warmen). Gratineer in een paar minuten mooi goudbruin, let op dat de korst niet verbrandt.
Verdeel de kalkoenfilets over de borden en schep een lepel tonijnsaus erbij. Garneer met een pluk rucola en serveer direct.
Lekker met aardappelpuree met groene kruiden.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten