WARME GARNALENSALADE MET HARICOTS VERTS EN CHAMPIGNONS
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
50 gram kastanjechampignons, schoongeveegd en in kwarten
450 gram grote garnalen
75 gram haricots verts, schoongemaakt
3 eetlepels hazelnoten
1 little gem
Klop 4 eetlepels olijfolie met de azijn en peterselie tot een dressing. Houd apart.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand. Voeg na 5 minuten de garnalen toe en bak 2 minuten tot de garnalen warm en gaar zijn. Blancheer intussen de haricots verts in kokend water met zout. Giet af en houd apart.
Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Pluk de slablaadjes van de little gem en leg ze op een bord. Leg de haricots verts erop en verdeel de garnalen en champignons erover. Giet de dressing erover en bestrooi met de hazelnoten.
Lekker met (meergranen) stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voor- of bijgerecht
bron : Boodschappen december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten