zaterdag 24 december 2022

Minizalm-Wellington

MINIZALM-WELLINGTON

1 citroen, schoongeboend
7½ gram dille
15 gram platte peterselie
50 gram roomkaas (Philadelphia)
1 teen knoflook
1 eetlepel kappertjes
300 gram zalmfilet
270 gram vers bladerdeeg
1 scharrelei
2 theelepels olijfolie extra vierge
50 gram babyspinazie
50 gram Griekse yoghurt 10%


Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de dille en peterselie grof. Doe 1 theelepel citroenrasp, de dille en de helft van de peterselie met de roomkaas, knoflook en kappertjes in de hoge beker van een staafmixer of de kom van een kleine keukenmachine en pureer fijn.
Snijd de zalmfilet in 8 gelijke stukken. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 rechthoeken.
Besmeer elk stuk bladerdeeg met 1 – 2 theelepels roomkaasmengsel, houd rondom een rand vrij. Leg een stuk zalm erop. Vouw het deeg over de zalm, snijd het deeg maximaal 1 centimeter bij als het te veel overlapt. Druk de randen goed aan. Leg de Wellingtons met de naadkant onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en bestrijk met een bakkwast de Wellingtons ermee. Bak ze in 10 – 15 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Duw met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Laat iets afkoelen en snijd fijn.
Meng de spinazie met de yoghurt, een ½ eetlepel citroensap en de rest van de peterselie. Verdeel over een bod en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de zalm Wellington met de saus.

8 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : AllerHande december 2022

Geen opmerkingen: