ROQUEFORT-TAARTJES MET GEKARAMELLISEERDE UI
1 eetlepel boter
2 uien, in halve ringen
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
2 theelepels karwij- of komijnzaad
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
50 – 75 gram roquefort of andere blauwe kaas
30 gram rucola
1 eetlepel balsamicoazijn
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uien in 8 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de suiker en de helft van het karwijzaad toe en bak de uien goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd zo groot mogelijke cirkels uit de plakjes bladerdeeg. Bestrijk met ei en bestrooi de randen met de rest van het karwijzaad.
Leg de uien in het midden van het bladerdeeg en strijk uit tot aan het karwijzaad. Verkruimel de helft van de kaas erover en bak op een bakplaat bekleed met bakpapier in de oven in 20 minuten goudbruin.
Meng de rucola met de balsamicoazijn en verdeel over de taartjes. Verkruimel de rest van de kaas erover en serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : bij- of tussengerecht
bron : Boodschappen december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten