LUXE TRIO VAN VIS
125 gram zalmfilet op huid
150 gram gerookte forel
2 snackkomkommers
2 plakjes sushigember
7 gram peterselie
1 citroen
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels zure room
1 theelepel mierikswortel
1 eetlepel kappertjes
150 gram gepaneerde garnalen
Snijd de zalm en forel in kleine blokjes tot tartaar. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken van de komkommer. Meng in een kom met 2 eetlepels van het vocht van de sushigember en laat marineren. Snijd de gember fijn. Hak de peterselie fijn.
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de zure room en mierikswortel. Voeg 2 theelepels citroensap en 1 theelepel vocht van de gember toe aan de mayonaise. Schep de citroenmayonaise, gember en kappertjes door de vis. Voeg de helft van de peterselie toe. Meng de resterende peterselie met 1 theelepel zeezout en de citroenrasp.
Bereid de garnalen zoals aangegeven op de verpakking.
Vorm met twee eetlepels bolletjes van de zalm-foreltartaar en schik in het midden van elk bord 3 bolletjes. Laat de komkommer uitlekken, rol op en garneer rond de vis. Steek de gepaneerde garnalen tussen de tartaar. Bestrooi met citroenkruidenzout.
4 personen
voedingswaarde : 251 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Dirk december 2021
zaterdag 24 december 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten