BRUINE BONEN-GEHAKTSCHOTEL MET PAPRIKA
Deze gehaktschotel geeft u iets Mexicaans met taco-kruiden. Van paprika, gehakt en bruine bonen maakt u een stevige schotel. En hij is zó klaar.
1 ui
25 gram margarine
1 teentje knoflook
150 gram gehakt
½ groene paprika
½ rode paprika
½ zakje taco seasoning mix (à 35 gram, Casa Fiesta)
1 potje bruine bonen (nettogewicht 360 gram)
zout
peper
3 sprietjes bieslook
Ui pellen en snipperen. In braadpan margarine verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en in 5 minuten rul bakken. Intussen in zeef bruine bonen laten uitlekken. Paprika’s wassen. Zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Paprika door gehakt scheppen en 2 minuten mee bakken. Toevoegen: taco seasoning mix, 1 deciliter water en bruine bonen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook erboven fijnknippen. Lekker met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : eenpansgerecht
bron : Tip december 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten