vrijdag 30 december 2022

Pasteitje met garnalen-doperwtenragoût

PASTEITJE MET GARNALEN-DOPERWTENRAGOÛT

75 gram doperwten (diepvries)
1 sjalotje
2 eetlepels boter of margarine
3 eetlepels bloem
½ kippenbouillontablet
100 gram Noorse garnalen
50 gram krulandijvie
4 pasteibakjes
2 eetlepels slagroom
zout
peper
2 takjes dille
2 eetlepels sladressing zonder olie


In kommetje doperwten laten ontdooien. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan boter verhitten. Sjalot 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 2 deciliter heet water toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Bouillontablet erboven verkruimelen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Doperwten erdoor roeren. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In zeef garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Krulandijvie wassen en uitslaan.
Oven voorverwarmen op 200°C. Op bakplaat pasteibakjes zetten. Dekseltjes ernaast leggen. In midden van oven bakjes in 10 minuten heet laten worden. Intussen ragoût al roerende aan de kook brengen. Garnalen en room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Op 4 bordjes pasteibakjes zetten. Garnalenragoût erin scheppen. Rest van ragoût ernaast scheppen. Dille erboven fijnknippen. Krulandijvie ernaast leggen. Over andijvie dressing schenken. Dekseltje naast pasteitje leggen.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip december 1989

Geen opmerkingen: