GEGRILLEERDE ZALM MET ROOMSAUS
1½ citroen
1 ui
20 ram boter of margarine
20 gram bloem
2 deciliter melk
1 theelepel tijm
zout
peper
½ eetlepel tomatenpuree
4 moten verse zalm à 150 gram
½ eetlepel olie
1 ei
1 deciliter garderoom
Van ½ citroen 4 dunne plakjes snijden. Rest van citroenen uitpersen (1/2 deciliter sap). Ui pellen en fijnsnipperen. In steelpan 20 gram boter smelten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Toevoegen: tijm, zout, peper en tomatenpuree en 1 eetlepel citroensap. 5 Minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Boven andere pan door zeef wrijven.
Grillrooster invetten. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen vis besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. 10 Minuten laten intrekken. Met keukenpapier droogdeppen. Vis bestrijken met olie. Op grillrooster leggen. In midden van grill rooster met lekbak eronder schuiven. Vis in 10 minuten lichtbruin en gaar grilleren. Halverwege keren en aan beide kanten bestrooien met zout en peper. Intussen ei splitsen. (Eiwit wordt niet gebruikt.) In kommetje dooier losroeren met 2 eetlepels water. Garderoom half stijfkloppen. Al roerende saus weer aan de kook brengen. Beetje saus door dooiermengsel roeren. Van vuur af al roerende dooiermengsel aan saus toevoegen. Garderoom voorzichtig erdoor mengen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Op 4 borden zalm leggen. Telkens 1 eetlepel saus ernaast scheppen en plakje citroen ernaast leggen. Rest van saus in sauskom doen.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip december 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten