vrijdag 30 december 2022

Biefstuk met gorgonzolasaus

BIEFSTUK MET GORGONZOLASAUS

1½ eetlepel groene peperkorrels
4 biefstukjes à 100 gram
150 gram gorgonzola
2 deciliter garderoom
6 takjes peterselie
50 gram boter of margarine
zout


1 Eetlepel peperkorrels met keukenpapier goed droogdeppen. Peperkorrels aan weerszijden in vlees drukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Gorgonzola in stukjes snijden. In steelpan garderoom verwarmen. Gorgonzola toevoegen. In 5 minuten kaas laten smelten. ½ Eetlepel peperkorrels door saus roeren. 5 Takjes peterselie erboven fijnknippen. 1 Takje peterselie in 4 toefjes verdelen.
4 Borden voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Vlees naar smaak bakken (rood: 2 minuten, rosé: 4 minuten of doorbakken: 6 minuten). Telkens halverwege keren. Tijdens bakken met spatel of houten lepel vlees regelmatig over bodem heen en weer schuiven. Uit pan nemen. Zout erover strooien. Intussen saus verwarmen. Op borden vlees leggen. Telkens 2 eetlepels saus ernaast schenken. Garneren met toefje peterselie. In sauskom rest van saus doen.
Lekker met witlof en gekookte aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip december 1988

Geen opmerkingen: