KIPBURGER MET KAAS-TOMAAT
Binnen een kwartiertje zet u dit fantastische kipgerecht op tafel. Op de knapperige kipburgers legt u een plakje tomaat met gesmolten Kernhem. Een extra Italiaans tintje geeft u ze met basilicum en eventueel een ansjovisrolletje.
25 gram margarine
2 gepaneerde kipburgers
½ tomaat
1 plak Kernhem kaas (½ centimeter dik)
(2 ansjovisfilet-rolletjes uit blik)
½ theelepel basilicum
In koekenpan margarine verhitten. Kipburgers in 8 minuten zachtjes bruinbakken. Halverwege keren. Intussen tomaat wassen en er 2 plakjes afsnijden. Met glas (doorsnede 4 centimeter) 2 rondjes uit kaas steken. Op plakjes tomaat kaasrondjes leggen. Kipburgers op 2 borden leggen en warm houden. In bakvet tomaat 2 minuten met deksel op pan verwarmen tot kaas gesmolten is. Kaas-tomaten op kipburgers scheppen. (Ansjovisfilet-rolletjes erop leggen.) Basilicum erover strooien.
Lekker met (diepvries) sperziebonen.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip december 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten