vrijdag 30 december 2022

Gefrituurde wijtingfilet

GEFRITUURDE WIJTINGFILET

frituurvet / -olie
1 citroen
3 wijtingfilets à 100 gram
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder
1 ei
25 gram zelfrijzend bakmeel
2 takjes peterselie


Frituurvet / -olie verhitten tot 175°C. (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood gaat bruisen.) Vergiet bekleden met keukenpapier. Citroen wassen en halveren. 1 Helft in 4 dunne partjes snijden. Andere helft uitpersen. Met keukenpapier vis droogdeppen. Filets halveren. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. In diep bord ei oplossen. Zelfrijzend bakmeel toevoegen. Tot glad papje roeren. Door papje vis halen en in hete frituurvet laten glijden. Met 2 filets tegelijk in 5 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Op bord leggen en warm houden. Peterselie in toefjes verdelen. In frituurvet 1 minuut bakken. Over gefrituurde vis strooien. Garneren met partjes citroen.
Lekker met prei-aardappelpureeschotel en komkommersalade.

2 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip december 1989

Geen opmerkingen: