vrijdag 30 december 2022

Koolvis met dille-roomsaus

KOOLVIS MET DILLE-ROOMSAUS

1 citroen
200 gram koolvisfilet
mespunt viskruiden
1 ei
1/8 liter slagroom
zout
peper
3 takjes dille


Citroen uitpersen. Vis met keukenpapier droogdeppen. Vis inwrijven met viskruiden. In pan met weinig water en 1 eetlepel citroensap, vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen in kopje ei splitsen. (Eiwit wordt niet gebruikt.) In steelpan doen: dooier, slagroom, 2 eetlepels citroensap, zout en peper. Al roerend zachtjes verwarmen tot gebonden saus (saus mag niet koken). Dille erboven fijnknippen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Vis in schaal leggen, saus ernaast schenken.
Lekker met courgettes en gekookte aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip december 1988

Geen opmerkingen: