HARTIGE PREI-KERRIEKOEKJES
3 hele dunne preien (500 gram)
50 gram boter of margarine
¼ kruidenbouillontablet
½ eetlepel kerriepoeder (scherp)
125 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
zout
2 eieren
1¼ deciliter melk
½ zakje fruitjes (à 45 gram, gebakken uitjes)
Van preien lelijk en donkergroen blad en worteltjes verwijderen. Alleen licht groen en wit gedeelte van preien gebruiken. Preien in smalle ringetjes snijden. In vergiet wassen en goed laten uitlekken. Met keukenpapier droogdeppen. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten. Prei 5 minuten al omscheppend bakken (= roerbakken). Kruidenbouillontablet erboven verkruimelen. Kerriepoeder erdoor roeren. In zeef prei goed laten uitlekken. Koud laten worden.
Boven kom zeven: bloem, bakpoeder en 1 theelepel zout. Boven 2 andere kommen eieren splitsen. Met mixer dooiers met melk kloppen. Bloemmengsel toevoegen en erdoor kloppen. Prei en fruitjes erdoor roeren. Eiwitten zeer stijf kloppen. Preibeslag door eiwit scheppen. In grote koekenpan (met antiaanbaklaag) 1 eetlepel boter verhitten. Met juslepel 4 lepels beslag met tussenruimte erin scheppen. Koekjes in 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Op schaal leggen en warmhouden. Op zelfde manier nog 20 koekjes bakken, telkens 1 eetlepel boter verhitten.
Lekker bij karbonade en gemengde sla.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip december 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten