MEXICAANSE BONENSALADE
2 blikken kidneybonen (à 400 gram), uitgelekt
1 groot blik tonijn, uitgelekt
2 lente-uitjes, in stukjes
2 sjalotjes, in ringen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel (balsamico)azijn
zout
chilipoeder
3 eetlepels fijngehakte basilicum
1 zak tortillachips
100 gram geraspte cheddar of jonge kaas
Oven voorverwarmen op 225°C. Bonen, tonijn, lente-ui en sjalot mengen. Olie, azijn, zout en chilipoeder roeren en door salade scheppen. Basilicum erover strooien.
Chips in ovenschaal leggen, kaas erover strooien en 15 minuten in oven gratineren.
Salade serveren met gegratineerde chips.
4 personen
voedingswaarde : 770 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip Culinair september 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten